Hooikoorts?

 

 

13516664_1734832920121686_3350432231493562299_n

Ik wil graag zelf het bewijs ondervinden van wat de tape kan betekenen voor mijn patiënten. Meld je snel aan!

De eerste patiënt heeft zich inmiddels al laten intapen en gaf direct aan, dat ze wel ervoer meer lucht te hebben. Hopelijk volgen de andere positieve effecten ook snel.

Het idee achter dit concept is dat er gebruik  wordt gemaakt van een elastische tape, die qua dikte, gewicht en rekbaarheid te vergelijken is met een 2e huid. Door de tape aan te brengen terwijl de huid op rek staat, zorgt de rekbaarheid van de tape, dat er bij ontspanning de huid lichtjes wordt opgetild. Hierdoor hebben de haarvaatjes en lymfevaatjes en verschillende receptoren in het onderhuids bindweefsel meer ruimte en worden beïnvloed door de bewegingen die je lichaam maakt.

Gevolg hiervan is dat de doorbloeding verbeterd, de huid en onderliggende spieren ontspannen en er pijndemping ontstaat door beïnvloeding van de pijnreceptoren. Ook heeft het dus uiteindelijk zijn effect op de longen en het longvlies. (Hierbij spelen ook nog meer ingewikkelde processen een rol).

Uit voorbeelden uit de praktijk blijkt dat na één keer tapen er al sprake is van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Oorspronkelijk is deze tape dus ontwikkeld voor mensen met longproblemen. Deze C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben. Nu zegt de tape leverancier dus dat dit ook werkt voor hooikoorts patiënten. Ikzelf heb ook positieve berichten gehoord in de praktijk van verschillende patiënten. Zodoende wil ik dit dus ook zelf gaan proberen.

DSC_0057 (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *